Kóklerek a Zárcsere szakmában!


Sokan panaszkodnak, hogy a zárcsere szakma felhígult. Többen, akik úgy hirdetik magukat, hogy NON-STOP hívhatóak éjszaka és hétvégén is – pedig nem elérhetőek, néhányan pedig tényleges szakmai tudás nélkül vallanak el megbízásokat!

(Mi éjjel-nappal az év 365 napján vállalunk zárcserét, zárszervizt Budapest és Pest megye területén ingyenes kiszállással!)

Jó példa erre, ez az eset, ami egy nagyon kedves barátnőmmel történt.

A hölgy és családja új lakásba költözött egy Dunaharaszti lakóparkban. A lakást teljesen felújították, saját ízlésükre igazították a költözés előtt. A költözés és felújítás befejezése után egy hosszú hétvégére elutaztak a családdal pihenni. Hazaérkezéskor nagy meglepetésükre nem bírtak bejutni a lakásukba. A kulcs átfordult, de a zárszerkezet nem nyílt ki. Képzeljék magukat a helyükbe! Ott állnak a lakásuk ajtajában, csomagokkal a kezükben, alig várva a jó pár órás autóút után, hogy végre hazaérjenek. Este van, a két kis gyereke fáradt, nyűgös. Mit tegyenek?

A hölgy felhívott egy tudakozót, hogy ajánljanak zárszervizes szakembert, aki vasárnap este is kijön hozzájuk, lehetőleg Dunaharasztiról. Megkapta egy „szakember” telefonszámát, aki Dunaharaszti illetőségű volt, gyorsan a helyszínre is érkezett. (Felvetődik Önökben a kérdés, miért nem hozzánk fordult a család, ha zárcserére volt szüksége? Sajnos nem tudta, hogy a cég Pest megyébe is vállal zárcsere, zárszerviz szolgáltatást!)

Az úgynevezett „szakember” nézte az ajtót, hümmögött, próbálkozott az ajtó kinyitásával. Már feltűnő volt a hölgy számára, hogy 1 óra elteltével is csak zavartan magyarázkodni tudott az úriember és az ajtó még mindig zárva volt. Semmi előrelépés nem történt! Aztán előállt a „szakemberünk” azzal a megoldással, hogy az ajtó nem nyitható csak úgy, hogy ha flexszel levágja! – Ismétlem ez az úriember zárszervizesként hirdette magát!!!

A család hitt neki, hiszen ő a szakértő! Nekilátott levágni az ajtót! A barbár munka eredményeit az alábbi képeken láthatják.

Az ajtót levágta a „szakértő”, a kiérkezése után 2,5 órával szabad bejárás lett a lakásba. Körülbelül kétszeres összeget kért ezért a szakszerűtlen barbár munkáért, mint amit egy ténylegesen zárcserével foglalkozó és hozzáértő szakemberekkel dolgozó cég a zár kicserélése, és az ajtó roncsolásmentes kinyitása után elkért volna. A magas költségek mellett a „szakink” egyéb károkat is okozott. A bejárati ajtó többet nem volt használható, tehát az általa okozott kár több százezer forint volt. Ezen kívül a családból valakinek napokig otthon kellett maradnia, mert új biztonsági ajtót kellett rendelnie, amit még előtt le is kellett gyártatni!

Milyen tanulságokat lehet levonni a fenti történetből?

Hozzáértő szakember a zárcserével együtt, kb. fél óra alatt végzett volna az ajtó roncsolásmentes nyitásával.

SOHA, DE SOHA ne engedje, hogy levágják, feltörjék az ajtaját! Zárszervizes szakember ki tudja nyitni a zárat, és az ajtót nem roncsolja!

Ha látja, hogy a szakember hosszú idő múlva sem jut eredményre, hebeg, habog, magyarázkodik – ajtót akar feltörni! Ne engedje neki! Hívjon inkább másik szakembert!

zarcsere-roncsolva-2 zarcsere-roncsolva-1 zarcsere-roncsolva