Mik azok a MABISZ előírások?


zarcsere

 

Előző bejegyzésemben már említettem a MABISZT, és említettem a MABISZ előírásokat. Sok kérdést kaptunk utána, és ügyfeleink is sokszor kérdezik tőlünk mi az a MABISZ és mik a MABISZ szabványok? Lássuk a válaszokat:)!

 

Mi a MABISZ?

A MABISZ  a Magyar Biztosítók Szövetsége ..

http://www.mabisz.hu/

Mik a MABISZ előírások?

A Magyar Biztosítók Szövetsége, különféle biztonsági kategóriákba sorolja be a mechanikai védelmi rendszereket. A MABISZ által kategorizált védelmi rendszerek közé tartoznak többek között az ajtórácsok, ablakrácsok, biztonsági rácsok, és a zárak is.

 

Miért fontos, hogy MABISZ szabvány szerint gyártott a biztonsági rácsok védjék értékeit?

A Magyar Biztosítók Szövetsége az általa felállított egységes szabványok alapján iránymutatást ad a biztosítótársaságoknak, a megkötött biztosításokra, a biztosítási érték és a megfizetett díjak alapján az esetlegesen bekövetkezett káresemények rendezésének mértékében. Ha a MABISZ szabvány előírásainak megfelelő biztonsági rácsokat szereltet fel, kedvezőbb biztosítási díjakra számíthat biztosítás kötéskor, és nagyobb biztonságba tudhatja értékeit.

Mit jelent, hogy MABISZ előírások alapján gyártjuk az ajtórácsokat?

A Magyar Biztosítók Szövetsége meghatározza, hogy hány percig áll ellen az áthatolási illetve áttörési kísérletnek egy mechanikai védelemmel ellátott bejárati ajtórács. Ezeket hat kategóriába sorolja. Az első kategóriába olyan ajtórács tartozik, amit csavarhúzóval 3 perc alatt ki lehet nyitni. A hatodik kategóriába pedig olyan ajtórács tartozik, amit kizárólag zajjal járó tevékenységgel pl. elektromos fúrógéppel és sarokcsiszolóval lehet 20 perc alatt hatástalanítani. Cégünk ennek szabványnak megfelelően gyártja biztonsági rácsot. Az ajtórács 40*40 mm-es zártszelvény kerettel, laposvas szegéllyel, 12 mm-es négyzetacéllal készül, Trezor zárat építünk bele, és 12 mm-es acélrúddal rögzítjük a falba.